8 augusti 2022
19:00

Nyhammars IF U

Gustafs-Nyhammar

Morby låg vindstilla och solen sjönk sakta med värmande strålar. Serien vände och Nyhammar U var på besök. Efter vårens 6-1-förlust visste vi att ett starkt motstånd stod på andra planhalvan, till kvällen även förstärka med en femteplacerad anfallare i skytteligan för division 5. Vi hade en tydlig gameplan och skulle hålla den mot deras vindsnabba anfallare.
Redan efter en minut bröt Nyhammar en passning efter att de pressat högt på vår planhalva. Som tur var hade de inte skjutit in sig än så skottet ledde bara till en inspark för Gustav. Minuterna senare skapade vi första läget som resulterade i en frispark någon meter utanför straffområdet. En bra chans som Nyhammars rutinerade målvakt räddade. Spelet böljade fram och tillbaka och båda lagen bjöd på fin fotboll. I den tionde minuten kom en lyftning på kanten till en snabbsprintande motståndare som spelar bollen snett inåt bakåt och följande direktskott ledde till 0-1. Nyhammar försökte hitta Barçainspirerade trianglar i sitt spel och lyckades stundtals bra med det. Efter målet tog hemmalaget successivt över spelet och skapade längre och längre anfall. August skapar vid flertalet tillfällen ytor på vänsterkanten och spelar in bollen till farliga chanser men bollen går bara över eller bredvid målet. De gånger den går på mål så räddar Nyhammars målvakt. Efter halva halvleken gör vi ett byte på forwardssidan. Ludde kommer i sin sista match in och behöver bara tio minuter innan han är sist på bollen till 1-1. Anfallet som leder till kvitteringen är riktigt bra där Edvin slår en yttersida till Casper C som skär in och avslutar. På en studs från ett motståndarben petar Ludde in den. Sista 13 minuterna av första halvlek böljar spelet fram och tillbaka igen och båda lagen skapar några halvchanser.
I halvtid konstaterar vi att Nyhammar är enormt bekväma med att anfalla på sin vänsterkant där uppskattningsvis 95% av anfallen gick. Trots deras ambition att skapa trianglar i spelet så föll de ofta tillbaka till långbollandet på kant där de anföll med 6-7 spelare som satte högt tryck men som skapade stora ytor centralt på planen.
I andra halvlek så tog det inte lång tid innan Nyhammar lyckades med det de är bra på. Spela på en snabb på kant som spelar in bollen till ett par spelare som kommer centralt med fart. Redan efter tre minuter fick de utdelning till 1-2. Tre minuter senare kommer 1-3 och fyra minuter ytterligare står det 1-4. Matchen känns avgjord i det läget. Men 35 minuter till skulle spelas. Efter kallduschen började Gustafs långsamt hitta tillbaka till sitt spel och började skapa ytor. I minut 67 startade Vincent ett anfall på vänsterkanten. Via August hittades Hampus som skar in och spelade snett genom straffområdet till Casper C som hade ett helt öppet mål att enkelt sätta bollen i, 2-4. Kort efter lyckas bortalaget med en passning som leder till 2-5. Åter lyckas Gustafs mobilisera sina krafter och skapar tryck igen. I den 77:e minuten bryter August in från vänsterkanten och passar Casper C som väggar tillbaka till August som spelar fram till William som gör 3-5.Hoppet stiger och vi fortsätter skapa högt tryck redan efter avsparken. Matchuret visar 79 när Edvin slår en snygg genomstickare mellan motståndarbackarna till en fint löpande William som slår in 4-5. I jakten på en kvittering så ändrar vi om till en trebackslinje för att få in en anfallare till. Måns M blir bryskt tagen i en närkamp i 88:e minuten som leder till en frispark. August slår in frisparken till 5-5. Från bänken ser det ut som om bollen tar i muren men enligt August skruvade han den runt muren. Nyhammar jagar desperat ett segermål i slutminuten men trots en hörna på övertid så lyckas vi stjäla en poäng.
En stabil backlinje, ett hårt arbetande mittfält och målfarliga anfallare ligger bakom dagens poäng. Vi stoppar poängen i godispåsen och går för tre poäng mot Söderbärke borta den 15/8.